Igazságügyi Minisztérium

Céginformációs és az Elektronikus
Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Tisztelt Ügyfeleink!

Magyarország Kormánya a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámolókra vonatkozó beszámoló készítési, nyilvánosságra hozatali, letétbe helyezési és közzétételi, továbbá benyújtási (leadási, megküldési) határidejét 2020. szeptember 30-ig meghosszabbította.

Tekintettel ügyfeleink várhatóan magas számú érdeklődésére, valamint a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat ügyfélfogadási idejére, telefonos ügyfélszolgálatunk rendelkezésre állását meghosszabbítottuk.

Ügyfélszolgálatunk Call Centere 2020. szeptember 23. – szeptember 30. között:

  • hétfőtől péntekig 08:00 – 20:00 óra
  • szombat és vasárnap 08:00 – 16:00 között hívható az alábbi telefonszámon:

Call center: 06-1-795-5111
(1. menü: beszámolóval kapcsolatos kérdések)
(2. menü: cégeljárással kapcsolatos kérdések)
(3. menü: céginformáció igénylése, ügyfélszolgálat elérhetősége)

Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy fenti elérhetőségeinken kívül az év minden napján 0-24 órában a 1818-as telefonszámon hívható a Kormányzati Ügyfélvonal, ahol a kollégák állnak ügyfeleink szíves rendelkezésére.

Igazságügyi Minisztérium
Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Magyar Közlöny 2020. évi 82. számában megjelent Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti beszámolókra (ideértve a törvény felhatalmazása alapján kiadott sajátos számviteli szabályokat tartalmazó kormányrendeletek szerinti beszámolókat is) vonatkozó beszámoló készítési, nyilvánosságra hozatali, letétbehelyezési és közzétételi, továbbá benyújtási (leadási, megküldési) határidők – amennyiben azok e rendelet hatálybalépésének napja és 2020. szeptember 30. között esedékesek – 2020. szeptember 30-ig meghosszabbodnak , azzal, hogy ezen beszámolókra épülő további számviteli kötelezettségek határidejét ettől a naptól kell számítani.

Ezen rendelkezések nem vonatkoznak a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 2. § 19. pontja szerinti közérdeklődésre számot tartó gazdálkodók beszámolóira.

Tisztelt Ügyfelünk!

A veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről szóló 74/2020. (III.31.) Korm. rendelet alapján a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat kizárólag elektronikus úton nyújt céginformációs és egyéb szolgáltatást.

A Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat elektronikus elérhetőségei az alábbiak:

Honlap:
https://ceginformaciosszolgalat.kormany.hu
https://e-beszamolo.im.gov.hu
https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes

E-mail:
cegszolgalat@im.gov.hu
e-beszamolo@im.gov.hu
Telefonszám:
Call center: 06-1-795-5111
(1. menü: beszámolóval kapcsolatos kérdések)
(2. menü: cégeljárással kapcsolatos kérdések)
(3. menü: céginformáció igénylése, ügyfélszolgálat elérhetősége)

Kérjük, hogy a továbbiakban a Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatot a fenti elérhetőségeken keressék.

Szíves megértésüket ezúton is köszönjük.

Igazságügyi Minisztérium
Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat


Új

A Cégszolgálat részére a beszámoló letétbehelyezési és közzétételi kötelezettség az Online Beszámoló és űrlapkitöltő Rendszeren (OBR-en) keresztül teljesíthető.


Az OBR honlapjára történő átlépéshez kattintson ide.


Hibásan megküldött beszámolók javításáról a Tájékoztató / Közzétételről szóló tájékoztatás / Közzétett – és egyben letétbehelyezett – beadványok módosítása/javítása pontban tájékozódhatnak.

KÖZZÉTETT BESZÁMOLÓK KERESÉSE

Kérjük, hogy az alábbi adatok közül kizárólag egy mezőt töltsön ki!

Segítség a kereséshez

Cégjegyzékszám
Adószám (első 8 szám)
Cégnév (minimum 4 karakter)


Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy az Igazságügyi Minisztérium nem vállal felelősséget a honlapon megjelent beszámolók tartalmáért.

A cég (illetve a beszámolót benyújtó személy) felelőssége, hogy a Céginformációs Szolgálat részére megküldött beszámolóban szereplő adatok az elfogadott beszámoló (ideértve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot és a független könyvvizsgálói jelentést is) adattartalmával egyezőek legyenek.